Ποιοί είμαστε


Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2012 από μία ομάδα εθελοντών με σκοπό να στηρίξει τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και κάποιες βασικές ανάγκες τους. Λειτουργούμε με βάση τις αποφάσεις που παίρνονται στη συνέλευσή μας που γίνεται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 8.00. Στη συνέλευση συμμετέχουν εθελοντές και αρκετοί ωφελούμενοι, συζητάμε τα θέματα της εβδομάδας που πέρασε και προγραμματίζουμε τις δράσεις του επόμενου διαστήματος.
Το Δίκτυο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00- 1.00 με βάρδιες των τριών ατόμων.
Διανέμουμε σε τακτική βάση ( ανά 20μερο ) τρόφιμα μακράς διάρκειας ( αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα και ντομάτα σε κονσέρβες ) και λάδι ( ανά 2μηνο ), σε περίπου 600 οικογένειες του Βύρωνα. Ο αριθμός αυτός δυστυχώς καθημερινά αυξάνεται.
Ο βασικός τρόπος συγκέντρωσης τροφίμων είναι η προσφορά των πελατών των Σούπερ Μάρκετ του Δήμου μας. Κάθε 2η Παρασκευή και Σάββατο διοργανώνουμε εξορμήσεις με μέλη μας , ενημερώνουμε για την δράση μας με φυλλάδιο και συγκεντρώνουμε τα τρόφιμα.
Επειδή όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες, συνήθως στο μεσοδιάστημα έχουμε ελλείψεις, που αναγκαζόμαστε να καλύψουμε με αγορές από τα Σούπερ Μάρκετ. Τα χρήματα για τις αγορές αυτές προέρχονται από δωρεές ιδιωτών ( με την μορφή διατακτικών από Σούπερ Μάρκετ ) ή από διάφορες δράσεις μας ( παζάρια, εκδηλώσεις κτλ ).
Επίσης διαθέτουμε σε καθημερινή βάση, ψωμί και αρτοσκευάσματα της προηγούμενης μέρας, που μας προσφέρουν 7 φούρνοι της περιοχής και συλλέγονται από εθελοντές μας.
Παράλληλα έχουμε οργανωμένο χώρο αποθήκευσης μεταχειρισμένου ρουχισμού. Κάθε Δευτέρα απόγευμα, στον χώρο μας λειτουργεί χαριστικό παζάρι ρούχων που είναι ανοιχτό για όλους.